Grafik »

27/06/2012 – 10:54 am | 2,894 views

Assalamualaikum,

Satu lagi produk grafik para peminatnya telah dikeluarkan hari ini iaitu ‘Video WP Theme‘. Mampu meningkatkan tahap teknik pemasaran video anda!Video theme ini amat sesuai untuk teknik video marketing anda, meningkatkan prestasi teknik pemasaran video …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Read the full story »
Pengumuman

Pengumuman penting berkaitan Abooain.com dan sebarang perkaran berkaitan dunia IM

Percuma

Produk, ebook, report dan pelbagai tools diberikan secara percuma untuk kegunaan anda

PLR

Jana wang online melalui produk Private Label Right (PLR) & Ketahui rahsia kehebatan produk-produk Resell Right ini!

Buku

Buku-buku berkaitan dunia perniagaan Internet hasil tulisan Abooain atau IMER’s di Malaysia atau antarabangsa

Review

Review tentang produk-produk terkini dari IMer di Malaysia atau luar negara

Home » Grafik

BINA IMAGE / TEXT WEB 2.0 TANPA ADOBE PHOTOSHOP!

Submitted by on 26/11/2007 – 7:51 am2 Comments | 571 views

Assalamualaikum,

Bina Imej & Text tanpa menggunakan Adobe Photoshop, boleh ke? Macamana tu?

 

quick.png

Saya ingin memberitahu anda satu berita gembira bagi mereka yang tidak mempunyai perisian Adobe atau sebagainya. Saya telah mencuba satu perisian yang menawarkan fungsi yang sama seperti Adobe Photoshop di dalam proses untuk membina imej atau text yang ala-ala Web 2.0 tanpa memerlukan kepada kebolehan atau kemahiran tinggi di dalam ilmu grafik – cuma kena pandai guna komputer dan BI sikit-sikit le…ala guna kamus pun boleh jumpa :) .

Quick Web Creations ini mampu membina text atau imej yang tinggi mutunya hanya dengan beberapa klik sahaja. Paling Istimewa program ini tidak perlu di install di dalam PC/laptop anda.

Anda boleh lihat sendiri di :

————————————————————

http://www.epustaka.com/quickweb

————————————————————

Saya telah mencuba sendiri program yang ditawarkan dengan harga hanya rendah dan anda boleh membina sebanyak mungkin imej ala Web 2.0 yang anda suka, mengikut selera anda. Memang berbaloi bagi anda yang tidak mempunyai skill dalam grafik, malas nak belajar Adobe, tak mampun nak beli atau pening kepala menggunakan Adobe Photoshop yang mungkin bagi sesetengah orang adalah sangat rumit..

Saya ada merakam cara-cara saya menggunakan program ini, anda boleh saksikan sendiri bagaimana mudah menggunakan program ini :

————————————————————————————

http://www.epustaka.com/video/Quick-s/Video-Tutorial.html

————————————————————————————

Setelah menggunakannya sendiri, saya merasa puas hati kerana mungkin program ini dapat membantu rakan-rakan kita yang ingin membina grafik atau text yang menarik dan cantik tanpa memerlukan kepada kebolehan atau skill ang tinggi. Hanya login pada Member Area, masukkan text atau pilih sama ada text atau imej, pilih warna, pilih kesan sampingan yang sesuai ……. kemudian klik butang BINA —-> Save ->dah siap!!!! Mudah bukan?

Paling saya suka ialah program ini tidak memerlukan anda Install atau pasang ke dalam PC/Laptop anda malah program ini berada di dalam server pembina. Oleh itu anda boleh membukanya di mana-mana sahaja tidak terhad hanya di rumah anda sahaja asalkan tempat itu ada komputer dan sambungan ke Internet.

Saya telah menggunakannya untuk membina beberapa text serta imej dan saya amat berpuas-hati dengan hasilnya setelah melihat sendiri keistimewaan Quick Web Creations ini…..ini akan memudahkan kerja saya apabila saya tidak berada di rumah atau berada di PC yang tidak mempunyai perisian Adobe Photoshop. Jika anda ingin melihat beberapa hasil kerja saya yang tak seberapa itu anda bolehlah ke http://www.epustaka.com/quickweb kerana saya telah paparkan di situ. Text di atas dan di bawah tu saya bina menggunakan program ini, amacam?

Di antara kesimpulan yang boleh dibuat hasil dari menggunakannya :

 

  1. Ia dapat membantu mereka yang tidak mempunyai Adobe Photoshop
  2. Dapat membina dengan cepat hanya dengan beberapa pilihan mudah dan klik sahaja.
  3. Semua hasil kerja kita dapat disimpan di dalam server’ bukan di dalam PC kita, ini akan menjimat ruangan hardisk kita.
  4. Hasil kerja kita itu boleh di’save’kan untuk kita ubah pada bila-bila masa sahaja.
  5. Anda dapat menyimpan imej atau text yang dibina oleh anda itu dalam format PNG, GIF dan JPEG
  6. Terdapat beberapa kesan sampingan atau special effect yang dapat menjadikan text atau imej anda ala Web 2.0 yang sudah tentu dapat menceriakan web atau blog anda text dan imej yang memukau.
  7. Anda juga dapat memasuki ruangan rakan-rakan dari serata dunia yang menggunakan program ini dan memaparkan hasil kerja mereka yang kreatif di ruangan ‘Creation Gallery’ . Mungkin di situ anda boleh mencari idea!
  8. Anda mendapatkan hasil yang memuaskan anda digalakkan untuk menggunakan Browser Firefox 1.5 ke atas, kalau guna Internet Explorer mungkin kurang memuaskan menurut Bill Ortel, tuan dia le ni…! Ala, Firefox percuma je :)

Bagi yang berminat anda boleh mendapatkannya sekarang di :

—————————————————————-

http://epustaka.com/syorkan/QuickWeb.htm

—————————————————————-

Bagi yang tidak mempunyai Paypal boleh membuat pembayaran menggunakan Maybank, CIMB atau Bank Islam di ruangan yang telah disediakan di situ. Namun saya amat menggalakkan anda menggunakan Paypal untuk mendapatkannya.

Sekian, terima kasih

abooain.png

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook comments:

2 Comments »

  • Hamid says:

    abooin reseller produk ni ker?

  • admin says:

    Agen Affiliate je,

    Bagi yang ingin menggunakan Perbankan Online tu, saya cuma cuba untuk menolong dan tak ada komisyen dari pihak Quick Web Creations. Kalau tak ada masalah, Alhamdulillah…. tetapi kalau ada masalah yang timbul dari diaorang (Bill Ortel) saya akan maklumkan semula.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

CommentLuv badge