Grafik »

27/06/2012 – 10:54 am | 3,524 views

Assalamualaikum,

Satu lagi produk grafik para peminatnya telah dikeluarkan hari ini iaitu ‘Video WP Theme‘. Mampu meningkatkan tahap teknik pemasaran video anda!Video theme ini amat sesuai untuk teknik video marketing anda, meningkatkan prestasi teknik pemasaran video …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Read the full story »
Pengumuman

Pengumuman penting berkaitan Abooain.com dan sebarang perkaran berkaitan dunia IM

Percuma

Produk, ebook, report dan pelbagai tools diberikan secara percuma untuk kegunaan anda

PLR

Jana wang online melalui produk Private Label Right (PLR) & Ketahui rahsia kehebatan produk-produk Resell Right ini!

Buku

Buku-buku berkaitan dunia perniagaan Internet hasil tulisan Abooain atau IMER’s di Malaysia atau antarabangsa

Review

Review tentang produk-produk terkini dari IMer di Malaysia atau luar negara

Home » Pengumuman

Panduan Asas CPanel Dalam Bahasa Melayu Pertama di Malaysia!

Submitted by on 16/05/2007 – 3:40 pmNo Comment | 701 views

Assalamu’alaikum / Salam Sejahtera,

Apa khabar sahabat-sahabat sekalian?,

Saya ingin menceritakan tentang sebuah ebook yang dikeluarkan oleh Saudara Jebat iaitu Panduan Asas Cpanel yang pertama ditulis di dalam Bahasa Melayu.

Bagi seseorang yang ingin memulakan Perniagaan Internet sudah tentu anda memerlukan kepada pengetahuan dan kemahiran untuk mengendalikan CPanel. Oleh itu ebook ini amat sesuai bagi anda yang ingin mempelajari ilmu asas domain, web hosting dan Cpanel ini, langkah demi langkah dan tanpa perlu bersusah payah anda melakukan try & error.

Ebook yang baru seminggu berada di pasaran ini akan mendedahkan kepada anda fungsi-fungsi asas yang terdapat dalam CPanel melalui penjelasan dan penerangan yang mudah. Antara faktor-faktor yang memudahkan lagi pemahaman anda dan mudah untuk menerima ebook ini ialah kerana panduannya 100% adalah dalam Bahasa Melayu. Seperti yang anda ketahui amat sukar di internet, mencari panduan ebook mengenai Cpanel ini dalam Bahasa Melayu sepenuhnya.

Oleh itu ebook ini amat berguna dan manfaat terutama bagi anda yang selama ini tercari-cari satu panduan asas Cpanel yang ditulis dalam bahasa Malaysia sepenuhnya.

Jadi bagi Newbie tak perlu anda membuang masa untuk mencuba-cuba CPanel tanpa ilmu mengenai aspek-aspek teknikal. Sekali anda tersilap, alamat tidur anda tidak akan lena. Saudara Jebat kini telah menghasilkan ebook panduan CPanel pertama di Malaysia yang menerangkan panduan asas langkah demi langkah mengenai domain, web hosting dan tentunya CPanel khas untuk newbie!

Dapatkan maklumat lanjut di sini: Panduan Asas CPanel

Penulis Ebook ini, Jebat Abd. Kadir atau lebih dikenali sebagai Jebat Mesranet adalah merupakan salah seorang usahawan yang bakal mewarnai perniagaan internet di Malaysia. Dapatkan ebook Jebat ini “Panduan Asas Cpanel A – Z

Dapatkan maklumat lanjut di sini: Panduan Asas CPanel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook comments:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

CommentLuv badge