Grafik »

27/06/2012 – 10:54 am | 3,598 views

Assalamualaikum,

Satu lagi produk grafik para peminatnya telah dikeluarkan hari ini iaitu ‘Video WP Theme‘. Mampu meningkatkan tahap teknik pemasaran video anda!Video theme ini amat sesuai untuk teknik video marketing anda, meningkatkan prestasi teknik pemasaran video …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Read the full story »
Pengumuman

Pengumuman penting berkaitan Abooain.com dan sebarang perkaran berkaitan dunia IM

Percuma

Produk, ebook, report dan pelbagai tools diberikan secara percuma untuk kegunaan anda

PLR

Jana wang online melalui produk Private Label Right (PLR) & Ketahui rahsia kehebatan produk-produk Resell Right ini!

Buku

Buku-buku berkaitan dunia perniagaan Internet hasil tulisan Abooain atau IMER’s di Malaysia atau antarabangsa

Review

Review tentang produk-produk terkini dari IMer di Malaysia atau luar negara

Home » Tazkirah

BAHAYA YAHUDI

Submitted by on 06/02/2009 – 11:25 am7 Comments | 1,269 views

Assalamualaikum,

gaza

Kita renungi teks pidato yang disampaikan oleh Presiden Amerika, Franklin sempena Hari Perlembagaan tahun 1879 yang mengingatkan Amerika Syarikat supaya berwaspada terhadap bahaya bangsa Yahudi :

Wahai tuan puan, ketahuilah bahawa terdapat bahaya yang maha besar menggugat Amerikat Syarikat iaitu Yahudi.

Tuan Puan, walau di mana sekalipun Yahudi berada kita akan mendapati kehadiran mereka itu pasti melemahkan semangat bangsa tempat mereka tinggal, mengotor dan menggugat etika perniagaan yang bersih, mereka tidak suka bergaul dengan masyarakat setempat dan mereka akan mendirikan kerajaan dalam kerajaan. Jika mereka mendapati ada tentangan terhadap mereka, maka mereka akan melemahkan ekonomi penentang mereka sebagaimana yang berlaku kepada Portugal dan Sepanyol…

Jika kita tidak menghalang kehadiran mereka melalui perlembagaan, nescaya tidak sampai 100 tahun mereka akan melimpahi negara ini dengan jumlah mereka berganda dan besar, mereka juga akan memerintah negara kita dan menghancurkannya. Mereka juga akan mengubah struktur pentadbiran kerajaan yang telah kita dirikan atas titik pelu, jiwa raga, darah, hidup, harta benda dan kebebasan kita ini….

Jika kita tidak menghalang Yahudi dari berhijrah ke Amerika Syarikat, maka tidak sampai 200 tahun mereka akan menjadikan anak-anak kita sebagai hamba dan pekerja di ladang-ladang mereka untuk memberi makan kepada Yahudi.

Sesungguhnya aku memberi amaran kepada kamu semua wahai rakyat, jika kamu tidak menghalang kehadiran Yahudi ini, maka di masa akan datang kamu akan dilaknat oleh anak-anak dan cucu-cucu kamu di perkuburan kamu nanti. Sesunguhnya pemikiran Yahudi amat berbeza sekali dengan pemikiran kita walaupun mereka telah hidup dan tinggal bersama-sama kita selama 10 generasi sekalipun, seumpama seekor harimau yang tidak mampu menukar warna kulitnya.

Yahudi memberi kecelakaan ke atas negara kita, jika mereka telah mula bertapak maka negaera kita akan diroboh dan dihancurkannya!

Pidato yang disampaikan hampir 2 abad yang lalu memang benar-benar berlaku sekarang……..

Pidato di atas saya petik dari Kitab Banu Israel Fil Quran was Sunnah oleh Syeikhul Azhar, Doktor Muhammad Sayyid Tontowi

Oleh itu amatlah sedih dan menyayat hati jika ada orang Islam yang bersimpati, bersekongkol dan membela bangsa yang disebut secara jelas dalam Al-Quran ini. Palestin bukan sahaja melibatkan agama malah ia turut mengheret isu hak asasi manusia yang melibatkan isu kemanusian. Yahudi menganggap bangsa mereka adalah “Choosen People / As-Sya’bu Mukhtarah / Bangsa Pilihan) dan bangsa lain adalah “Goyim” atau binatang. Maka tidak hairanlan jika mereka sanggup membunuh kanak-kanak atau bayi kerana mereka beranggapan sedang membunuh binatang.

Maka Umat Islam seharusnya mengukur isu ini berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah serta sejarah kehidupan yang lampau bukan menilainya berdasarkan logik, emosi dan perasaan kerana perkara-perkara itu mampu menipu mengaburi mata kita .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tags: , , , , ,

Facebook comments:

7 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

CommentLuv badge